Ακρογιάλι Κάλυμνος Μυρτιές

Αρχική

acroyali_banner_g

διαμονή διαμερίσματα παραλιακά θέα μυρτιές κάλυμνος αναρρίχηση
Ανακαλύψτε την ειδυλλιακή Κάλυμνο…

Τα διαμερίσματα “Ακρογιάλι” βρίσκονται στην παραλία των Μυρτιών της Καλύμνου.

Το συγκρότημα αποτελείται από έξι διαμερίσματα, με χωριστή είσοδο το καθένα, που διαθέτουν μεγάλες βεράντες. Έχουν θέα στη θάλασσα και μπορείτε να απολαύσετε το μοναδικό ηλιοβασίλεμα.

Κάθε διαμέρισμα διαθέτει εξοπλισμένη κουζίνα και μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 4 άτομα.

Η τοποθεσία είναι κοντά σε περιοχές αναρρίχησης.

διαμονή διαμερίσματα παραλιακά θέα μυρτιές κάλυμνος αναρρίχηση
Υπέροχες εικόνες

διαμονή διαμερίσματα παραλιακά θέα μυρτιές κάλυμνος αναρρίχηση
Κοχύλια με χρώμα

διαμονή διαμερίσματα παραλιακά θέα μυρτιές κάλυμνος αναρρίχηση
Η Τέλενδος στο ηλιοβασίλεμα

διαμονή διαμερίσματα παραλιακά θέα μυρτιές κάλυμνος αναρρίχηση
Περίεργοι επισκέπτες

Γενικά για τη Κάλυμνο

Map of KalymnosΗ Κάλυμνος είναι ένα από τα νησιά του συμπλέγματος της Δωδεκανήσου και βρίσκεται στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο ανάμεσα στη Κω και την Λέρο. Κατοικείται από τους αρχαίους χρόνους και σήμερα έχει πληθυσμό περίπου 15.000 κατοίκους.

 

Πρωτεύουσα και λιμάνι του νησιού είναι η Πόθια όπου διαμένει και η μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων. Άλλοι οικισμοί είναι η Χώρα, ο Πανόρμος, ο Βαθύς, ο Εμποριός, τα Αργινώντα, το Άργος και οι Μυρτιές όπου και η ομώνυμη παραλία που βρίσκονται και τα διαμερίσματα “Ακρογιάλι”.

Η Κάλυμνος ήταν φημισμένη για την σπογγαλιεία των κατοίκων γι’ αυτό και λέγεται και το “νησί των σφουγγαράδων”. Η ενασχόληση των κατοίκων με την σπογγαλιεία ήταν ο κυριότερος παράγοντας ακμής του νησιού και έφερε μεγάλη ευημερία και οικονομική ανάπτυξη.

Acroyali Apartments, Myrties, Kalymnos - Surroundings

Η Κάλυμνος είναι παγκοσμίως γνωστή ως διεθνές κέντρο επεξεργασίας και εμπορίας σφουγγαριών με παράδοση εκατοντάδων χρόνων. Σήμερα διαθέτει έναν από τους μεγαλύτερους αλιευτικούς στόλους στο Αιγαίο.

Γεωγραφία Καλύμνου

Kalymnos Telendos PserimosΣτον Δήμο Καλύμνου ανήκουν τα κοντινά μικρά νησιά της Ψέριμου και της Τέλενδου που ο επισκέπτης μπορεί να επισκεφτεί με καθημερινά πυκνά δρομολόγια.

Το έδαφος του νησιού είναι σχετικά πετρώδες και ορεινό ενώ υπάρχουν και τρεις μικρές πεδιάδες, της Πόθιας, του Βαθέως και του Πανόρμου όπου καλλιεργούνται φρούτα, κυρίως πορτοκάλια και μανταρίνια, και διαφορά λαχανικά.

Kalymnos Myrties mountainsΣτην Κάλυμνο είναι ανεπτυγμένη επίσης η μελισσοκομεία και το θυμαρίσιο μέλι της Καλύμνου είναι από τα καλύτερα της Ελλάδας.

Δραστηριότητες στη Κάλυμνο

Λόγω της γεωμορφολογίας της η Κάλυμνος θεωρείται ένας διεθνώς αναγνωρισμένος προορισμός εναλλακτικών διακοπών για τους λάτρεις της αναρρίχησης, της κατάδυσης, της ορεινής πεζοπορίας και της Σπηλαιολογίας.

Τα βράχια της Καλύμνου καθιστούν το νησί ιδανικό για τους αναρριχητές. Υπάρχουν πάνω από 3.000 διαδρομές αναρρίχησης, ποικίλου βαθμού δυσκολίας κυρίως στο δυτικό και βορειοδυτικό τμήμα του νησιού.

Kalymnos climbing

Η Κάλυμνος διαθέτει πολλές παραλίες όπου ο επισκέπτης μπορεί να κολυμπήσει στα καθαρά τους νερά. Οι κυριότερες παραλίες είναι τα Θερμά, τα Βλυχάδια, το Καντούνια, ο Πλατύς γιαλός, οι Μυρτιές, το Μασούρι, ο Εμποριός, η Παλιόνησος και η Ακτή. Ο επισκέπτης μπορεί να επισκεφτεί με καθημερινά πυκνά δρομολόγια τα νησιά της Ψέριμου και της Τέλενδου και να βρεθεί σε όμορφες παραλίες.

myrties_beach

Η Κάλυμνος διαθέτει αξιόλογα μουσεία, όπως το Αρχαιολογικό, το Ναυτικό, το Λαογραφικό και το Μουσείο Θαλάσσιων ευρημάτων.

Kalymnos St. Savvas

Επίσης υπάρχουν αρκετά μοναστήρια με κυριότερο του Αγίου Σάββα καθώς και πολυάριθμα ξωκλήσια που βρίσκονται σε γραφικές τοποθεσίες.

 

Η Κάλυμνος διακρίνεται για τις φυσικές της ομορφιές και για την φιλοξενία των κατοίκων της και προσφέρεται για εναλλακτικές, ήσυχες και ήρεμες διακοπές.

 

Πρόσβαση στη Κάλυμνο

Στη Κάλυμνο λειτουργεί αεροδρόμιο που συνδέει το νησί με την Αθήνα με μικρά αεροσκάφη. Επίσης η Κάλυμνος συνδέεται μέσω της νήσου Κω (με μικρά πλοιάρια που συνδέουν την Πόθια με τον παραθαλάσσιο οικισμό της Κω Μαστιχάρι) με πολλές Ευρωπαϊκές πόλεις μέσω πτήσεων τσάρτερ από τον Απρίλιο μέχρι τον Νοέμβριο.

Ακτοπλοϊκώς η Κάλυμνος συνδέεται με τα λιμάνια του Πειραιά και της Ρόδου καθώς επίσης και με διαφορά κοντινά νησιά όπως η Λέρος, η Κως, η Πάτμος, οι Λειψοί, η Αστυπάλαια, η Νίσυρος, η Σάμος, η Σύμης και άλλα.